Temat: porblem ze zmiana klawiszy!!! Aha wyskakuje taki komunikat "Warning: a critical control in unmapped. do you wish to exit control mapping? changes made since your last save will be lost" i jest do wyboru albo esc i powrot do tego okienka ze zmiana klawiszy albo enter aby potwierdzic te ostrzezenie. i jak dam enter to ustawienia wracaja do opcji domyslnych a sytuacje jest jescze tym dziwniejsza ze raz udalo mi sie zmienic ustawienia tylko do jazdy czyli z WASD na strzalki i normalnie moglem tak jezdzic inne opcje sie nie... Źródło: gtapolska.pl/forum/viewtopic.php?t=3071
Temat: Dobra praktyka higieniczna ...informatycznych (kreujących i modyfikujących);
- SQAS - standard dla systemu transportu i przechowywania produktów w przemyśle chemicznym;
- EN 460001/2 - certyfikacja na zgodność z wymogami w medycynie;
- SCC (Safety Management System) - certyfikacja na zgodność z systemem zarządzania bezpieczeństwem;
- SA 8000 - wymagania dotyczące odpowiedzialności za warunki socjalne;
- AQAP - przepisy NATO dotyczące jakości.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points)
system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli przy produkcji i przechowywaniu żywności:
- ISO 14000 (w tym 14 001, 14 002) - systemy zarządzania środowiskiem;
- EMAS - bardziej restrykcyjny system zarządzania środowiskowego.
ISO 18000
międzynarodowy standard dla systemów zarządzania bezpieczeństwem higieną pracy. Wyróżniamy klika standardów w tej dziedzinie:
· normę polską PN-N... Źródło: gazetaprawna.pl/forum/viewtopic.php?t=6110
Temat: Pawtrans, Poniatowa ...spożywki a tu prosze z parafiną przyjechał.
Kolego z tego co wiem to parafina nie jest substancja chemiczna wiec napewno nikt sie nie zatruje jesli byla wieziona przed jakims produktem spozywczym bo i tak cysterny sa parowane, myte wrzaca woda pod duzym cisnieniem ze specjalnymi detergentami. Firmy, ktore specjalizuja sie w myciu cystern, silosow, chlodni musza uzyskac odpowiednie certyfikaty, pozwolenia i spelniac standardy HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), ATP itp Źródło: wagaciezka.com/viewtopic.php?t=876
Temat: Koszty funkcjonowania UE: kilka skórek za jedną wyprawkę http://pl.wikipedia.org/wiki/HACCP
HACCP (ang. Hazard Analisys and Critical Control Point) - Analiza Ryzyka i Kontrola Punktów Krytycznych lub Analiza Ryzyka i Krytyczne Punkty Kontroli, który ma na celu zapewnienie czystości higienicznej produktów spożywczych przeznaczonych dla konsumentów. HACCP jest wykorzystywany w firmach produkujących i handlujących produktami spożywczymi.
HACCP jest systemowym postępowaniem mającym na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa... Źródło: hi-fi.com.pl/PHPBB_2_0_6/viewtopic.php?t=6553
Temat: Anwil Transport,Poznań ...jazdy.
Aby utrzymać wysoką jakość i zagwarantować naszym klientom dostarczenie usługi na jak najwyższym poziomie wdrożyliśmy w 2004 roku zintegrowany system zarządzania jakością ISO 9001:2000. ISO 9001:2000 (“International Standards Coordinating Association”) szereguje zakres działalności i wymagań dotyczących kontrolowania i zarządzania jakością.
W 2004 roku wprowadzono także HACCP („Hazard Analysis and Critical Control Point”), który umożliwił firmie na zagwarantowanie bezpieczeństwa produktów dla użytkowników oraz konsumentów. HACCP oparty jest na dokumencie „Codex Alimentarius”
Certyfikaty te pozwalają na stale kontrolowanie jakości przewożonych towarów i doskonalenie ich przewozu.
W posiadaniu firmy znajdują się 142 pojazdy. Pojazdy jeżdżące w naszej firmie nie mają więcej niż 5 lat poprzez... Źródło: truck-world.pl/truck/viewtopic.php?t=1388
Temat: przy herbatce Dla mnie by było za daleko na codzienne chyba że HACCP działałaby w Czeladzi, JESTEM, JESTEM radzieckim szpiegiem, ale nie mów o tym w Izraelu Hazard Analysis and Critical Control Points nie poowiem skąd wiem. Źródło: 1szczep.phorum.pl/viewtopic.php?t=11
Temat: Ranking pizzeri ...zlewozmywaka do brudnych naczyn, osobnego do mycia rak i jeszcze innego do plukania warzyw i jeszcze jednego.... jesli architektura wnetrza nie pozwala na zastosowanie (przy uzyciu porcelany) dobrej praktyki produkcji (GMP) to musisz uzywac jednorazowek, bo min. 500 zł mandatu (za drobiazgi). Jesli krzyzują ci się potrawy z brudnymi naczyniami (np. jedno okienko do wydawania i zbierania naczyn) to nie spelnisz wymogów standardu HACCP (hazard analisys of critical control points) narzuconego przez polskie prawo (ustawa mowi, ze bedzie obowiazkowy od 1 maja). Tak wiec jest wiele miejsc ktore po prostu nie pozwalaja uzywac naczyn, bo remont pomieszczenia moglby byc albo niemozliwy albo zbyt kosztowny. Ba w tak malym lokaliku (niezaprojektowanym pod zywienie) ciezko o spelnienie GMP i GHP niezbednych do wdrozenia HACCP. Gastronomicy radza sobie uzywajac jednorazowek. Źródło: obywatelski.slupsk.pl/forum/viewtopic.php?t=1082
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plwyborywpsl.htw.pl
|