Alaska bm 2000

Podstrony

Załóż eBloga

Temat: Chleb się chlebie
No, nie... Nigdy nie piekłam chleba bez maszyny ale bardzo dużo babeczek z tego forum piecze chlebki same własnoręcznie A tak poza tym to polecam maszynę Alaska BM 2000 ja mam taką właśnie i super chlebki wychodzą, a teraz to już ok 120 zł w Makro kosztuje. Cieszę się BlueAga, że się odezwałaś już myślałam że nie ma u nas miłośników pieczenia chlebka a tak może poeksperymentujemy razem A smaczny to napewno wyjdzie, bo przecież bez spulchniaczy i innych konserwantów, wiesz co jesz także życzę udanych wypieków - warto.
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=4458



Temat: Alaska BM 2000 Automat do chleba instrukcja wraz z PL
Alaska BM 2000 Automat do chleba instrukcja wraz z PL
Źródło: elektroda.pl/rtvforum/topic1333394.html


Temat: producent Alaski 2000
Jaki jest adres producenta automatu Alaska BM 2000. Na opakowaniu nigdzie nie ma, a nie mam instruckji. Dostępna w internecie nie zawiera danych producenta.
Źródło: chlebpolski.pl/forum/viewtopic.php?t=81


Temat: chleb domowej roboty
...powidła, ale dla mnie to za mała forma na coś takiego i nie miałabym pewności, czy dobrze wymyję wszystko, by nie było później resztek mąki. Można upiec chleb o wadze 1,3, ale jak ktoś chce, to może i mniejszy. Dla nas taki chleb wystarcza na 2-3 dni, jest smaczny i sycący, nie jest się w stanie zjeść więcej niż dwie kromki. Gdy wyjmie się chleb w środku zostają mieszadła, trzeba je wyjąć. Maszynka to automat do pieczenia chleba (my mamy model Alaska BM 2000). Kupiliśmy go w makro za 169 zł, ale widziałam też chyba w internecie. Jeśli ktoś się zdecyduje, to powinien kupić taki automat, który ma dwa mieszadła, bo są i z jednym.
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=1658


Temat: Jakie maszynki urzywacie
Clatronic BBA 2605 i Alaska BM 2000 nie mają specjalnego programu do pieczenia chleba bezglutenowego. Dzisiaj upiekłem taki chlebek na pierwszym programie Clatronika, sądzę, że tak samo można piec w Alasce.Pozdrawiam. MA
Źródło: chlebpolski.pl/forum/viewtopic.php?t=77


Temat: Alaska BM2000 - opadający chleb
Witam. Miałem również problem z opadającym chlebem w fazie pieczenia w Alaska BM 2000. Po wielu próbach i eksperymentach znalazłem przyczynę. Bezsprzecznie jest nią zbyt duza ilosć wody dodawana do ciasta, a więc zbyt rzadkie ciasto. A ile trzeba dodać ? Ja dodaję najpierw mniej, a potem dodaję po troszku aż osiągnie dużą gęstość tzn po dotknięcu prawie nie zostawia śladów na palcach. Albo inaczej, gdyby wyrabiać je ręcznie to żeby zanadto nie kleiłoby sie do ręki.Gdy przesadzę z wodą dosypuję więcej...
Źródło: chlebpolski.pl/forum/viewtopic.php?t=49


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • wyborywpsl.htw.pl
  • Powered by MyScript